Menu Close

Hybride en online events hebben de toekomst. We werken steeds meer thuis en iedereen is gewend aan nieuwigheden zoals videovergaderingen of zoom-besprekingen. Hybride en virtuele events stellen organisatoren voor een uitdaging; welke nieuwe mogelijkheden biedt deze innovatie? En past een hybride event binnen mijn plan of visie?Wij vertellen je graag alles over online events, de uitdagingen en mogelijkheden van hybride events.

Waarom een online event?

Online events zijn een blijvertje. In de laatste jaren zijn online evenementen sterk geprofessionaliseerd en maken innovaties online events minstens even krachtig als hun fysieke tegenhanger. De behoefte aan fysiek contact en verbinding is omgezet in online bijeenkomsten die vaak verrassend goed blijken te werken. Vooral een hybride events bieden mogelijkheden voor de toekomst.

Redenen voor online ontmoetingen

Bij The Mavens geloven we in de mogelijkheden van hybride events. En dat is niet voor niets: wij organiseren al jaren hybride events en na vele tientallen succesvolle evenementen heeft het concept zich meer dan bewezen!

Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen online en fysieke evenementen. In plaats van enkel een evenementenlocatie krijg je ook te maken met een studio of online platform. Dit vraagt om een andere aanpak, maar kan nog steeds hetzelfde doel dienen. Net als bij een fysiek evenement draait een hybride evenement nog steeds om communicatie en het aanspreken van je doelgroep. Die doelgroep kan zich echter door de combinatie van online en fysiek op meer vlakken identificeren met het evenement. Het uiteindelijke doel is nog steeds om mensen samen te brengen en ontmoetingen te stimuleren, online en offline. Maar hybride evenementen zullen zich in de toekomst aan elke situatie kunnen aanpassen en zich steeds beter kunnen richten op een veranderende doelgroep. En dat is een doelgroep die online steeds meer is gaan waarderen.

 

Toekomstbestendig: events met aandacht

Wanneer je als organisatie hybride of enkel online bijeenkomsten onderdeel maakt van je repertoire, dan heb je een streepje voor op je concurrenten. Online events bieden namelijk ontzettend veel mogelijkheden om je doelgroep te vergroten. Zo kan jouw organisatie groeien, nieuwe klanten of partners aantrekken en meegaan met technologische veranderingen. Een online event kan op deze manier jouw markt vergroten en nieuwe doelgroepen aanboren die voorheen niet of minder makkelijk bereikbaar waren. En hetzelfde geldt natuurlijk voor hybride evenementen: het beste van twee werelde komt samen in een event.

Geschikte evenementen voor online

Heel veel events zijn geschikt om exclusief online te organiseren. Het belangrijkste is om te kijken of de boodschap die je wilt uitdragen ook online kan worden overgebracht. Kun je nog steeds de doelstellingen halen? Is je doelgroep online benaderbaar? En kun je bepaalde fysieke onderdelen omzetten naar een online variant? Zo ja, dan kun je jouw evenement ook online realiseren. Wil je online en fysiek samen brengen: dan is een hybride event een uitstekende oplossing.

Online event concept

Vanaf de start van jouw event organisatie staat The Mavens voor je klaar. We beginnen met het uitwerken van het idee achter het event. Deze rode draad komt terug in het gehele programma en hangt samen met het doel van het evenement. De online event experience valt en staat met een goed concept. Ieder idee is uniek en heeft een eigen uitvoering nodig. Voor vrijwel iedere bijeenkomst is met wat creativiteit een passend online concept te realiseren zonder verlies in betekenis of doeltreffendheid,

Voorbeelden virtuele evenementen

Om je een idee te geven van welke evenementen goed online kunnen worden gehouden, vind je hieronder een lijst met voorbeelden:

 • Workshops
 • Interviews
 • Congressen
 • Cursussen
 • Q&A sessies
 • Productlanceringen
 • Webinars
 • Conferenties
 • Beurzen
 • Teambuilding
 • Jubileums
 • Kick-off bijeenkomsten
 • Open dagen

Virtueel of hybride evenement organiseren

Voor een goede organisatie van een online of hybride evenement is vakkennis nodig. Nog meer dan bij regulier fysiek evenement, is het bij een online evenement erg belangrijk dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Zeker de techniek vergt extra aandacht om alles soepel te laten verlopen.

Conceptualisering virtueel evenement

Het concept van een virtueel evenement bepaalt in grote mate hoeveel werk er in de organisatie gaat zitten. Bij The Mavens beschikken we over brede ervaring in het samenstellen van programma’s. Een virtueel event concept doorvertalen naar communicatie, voorbereiding en uitvoering is waar onze kracht ligt. De conceptualisering stemmen wij natuurlijk af op de gewenste doelen en het beschikbare budget. Ook voor een hybride event concept ben je bij ons aan het juiste adres. Het combineren van online en offline elementen biedt nog meer mogelijkheden tot slimme en spraakmakende combinaties.

Virtueel event experience

In onze ogen draait alles uiteindelijk om het creëren van een bijzondere ervaring voor de bezoekers. Deze ‘customer experience’ kent onverwachte en indrukwekkende wendingen waardoor men echt een beleving doormaakt. Al vanaf de organisatie kun je ervoor zorgen dat de bezoekers zich persoonlijk aangesproken voelen. Een passende uitnodiging en het duidelijk communiceren van de opzet van het evenement zorgen voor een positieve start. Tijdens het event zelf wordt de offline event beleving, of hybride event beleving, geoptimaliseerd door een beknopt en dynamisch programma. Zo houden we de aandacht vast.

Verrassend pakkend en origineel

Online evenementen bieden alle mogelijkheden om een bijzondere ervaring neer te zetten voor je gasten. Met inspirerende sprekers, spraakmakende performances en bijzondere demonstraties zal er nog lang over jouw event worden gesproken.

Online event beleving

Voor het creëren van interactie én beleving zijn veel oplossingen mogelijk. Met een virtuele event omgeving creëer je de optimale online event beleving. Ook kun je kiezen voor een kleine eventlocatie met een beperkt aantal bezoekers en daarnaast een livestream. Zo zet je een hybride event experience neer dat de bezoekers van jouw evenement zal verrassen. Zo is het mogelijk om in je eigen kantoor een studio te bouwen of een van onze ‘ready to use’ studios te gebruiken. Uiteraard passen we de studio aan de huisstijl of het thema aan. Zelfs virtuele 3D event locaties zijn mogelijk voor de optimale virtuele event beleving.

Vrijblijvende offerte

Ieder online of hybride evenement is bij The Mavens maatwerk. We denken met je mee in de mogelijkheden en streven ernaar om een bijzonder en passend evenement neer te zetten. Of het nu gaat om een kleine bijeenkomst met een stel collega’s of een grootschalig event voor honderden personen, wij helpen je van a tot z met de organisatie en uitvoering. Neem contact met ons op voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Virtuele events zowel exclusief online als hybride zijn, met de juiste insteek en organisatie, minstens net zo interessant als fysieke events. Bij The Mavens denken we mee in eindeloze mogelijkheden, nemen we de organisatie en hosting uit handen en maken we jouw virtuele event tot een groot succes.

Meta titel: Eindeloze mogelijkheden met een virtueel event door The Mavens

Meta omschrijving: Offline en hybride evenementen met impact. Bij The Mavens helpen wij jou om je virtuele evenement van begin tot eind te organiseren binnen een legio mogelijkheden.

Keywords:

Virtueel event concept

Hybride event concept

Online event concept

Virtueel event beleving

Hybride event beleving

Online event beleving

Virtueel event experience

Hybride event experience

Online event experience

Bezoekers event verrassen

Publiek event verrassen