Menu Close

Wanneer je een evenement organiseert is een van de belangrijkste onderdelen het vinden van passende gastsprekers die aansluiten bij je publiek en uitstraling van je event. Een goed sprekers programma trekt bezoekers aan en geeft jouw evenement body en klasse. Inspirerende sprekers vinden kan lastig zijn. Hoe vind je precies die ene persoon die jouw evenement naar een hoger niveau tilt? En Hieronder lees je alles over sprekers vinden en sprekers inhuren.

Kenmerken inspirerende sprekers

Hoe kwalificeer je nu een goede en professionele spreker? Van professionele sprekers kun je verwachten dat zij precies aanvoelen hoe het publiek geïnspireerd en geboeid kan worden. Deze sprekers weten hoe ze de boodschap van jouw evenement kunnen versterken. Dit doen zij op een positieve manier waardoor het publiek bewogen zal worden tot een bepaalde mindset of actie.

Natuurlijk is het ook van belang dat de spreker over kennis beschikt van jouw vakgebied. Alleen op die manier kan de verbinding worden gemaakt tussen het verhaal van de spreker en jouw organisatie. Zo kan de spreker het publiek iets leren en nieuwe ideeën presenteren. Een inspirerende spreker heeft ook vaak een charismatische uitstraling waardoor hij of zij groepen kan entertainen. Zo zal jouw publiek nog lang napraten over het evenement.

Hoe kies je de juiste spreker?

Om de ideale spreker te kiezen voor jouw evenement is het allereerst belangrijk dat de spreker aansluit bij het thema of het doel van je evenement. Misschien heb je zelf wel eens een evenement bijgewoond dat jou is bijgebleven. Welke soort sprekers waren daar aanwezig en waarom spraken zij jou aan? Persoonlijke ervaringen of aanbevelingen van anderen in jouw vakgebied geven vaak al een goed idee van een geschikte spreker.

Sprekers vinden kan eenvoudiger zijn dan daadwerkelijk sprekers boeken. Zeker wanneer je op korte termijn een spreker nodig hebt, kan het aanbod beperkt zijn. Goede sprekers zijn vaak ver vooraf volgeboekt, dus begin je zoektocht op tijd. De grote namen van de sprekers branche zullen vragen om een hoger budget dan wanneer je voor een onbekend persoon kiest.

Misschien is er zelfs wel iemand binnen jouw organisatie met een pakkend verhaal. Met aanvullende coaching kan ook een collega zich ontpoppen tot een uitstekende spreker.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste sprekers? The Mavens helpt je verder.

Schakel de hulp in van The Mavens

Wil je verzekerd zijn van een inspirerend sprekers programma op jouw event? The Mavens helpt je met inspirerende sprekers vinden voor jouw bijeenkomst, jubileum, bedrijfsfeest, netwerkborrel, workshop, congres, conferentie of webinar. Ook voor een complete organisatie van evenementen kun je bij ons terecht. Dé expert op het gebied van sprekerstrainingen, hybride conceptontwikkeling, customer experience en event planning.

Meta titel: Evenement organiseren? Wij hebben de juiste sprekers!